home
 
Visie Voor wie? Werkwijze Kennismaking Contact Home

Analytisch coachen
is het helpen herinneren wat je
zelf al weet


Sinds april 2010 ben ik analytisch coach. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij het Odin Institute in Houten. Een tweejarige opleiding, uitgaande van de principes van Jung. Het belangrijkste is daarbij om onbewuste processen bewust te maken. Het gaat erom inzicht te krijgen in je verlangens, je motieven en je gedragsaanpassingen. Inzicht krijgen in je eigen kracht: waar ben je goed in en welke zaken hebben hierop invloed.

 

Veranderen of verbeteren kun je alleen als er daartoe een wens is, een verlangen. Een verlangen komt voort uit te willen zijn wie je bent. Dit kan alleen als je weet wie je wilt zijn en niet wie je geworden bent. Om in je kracht te komen moet je je kracht leren herkennen, niet je aanpassingsgedrag. Het gaat om onbewuste overlevingsstrategieën. Het klinkt een beetje als hocus pocus maar dat is dan ook het nut van inzicht en inzicht kan je niet alleen verkrijgen door reflectie en zelfonderzoek.

 

Het grote verschil tussen een analytische coach en een ‘gewone’ coach is, dat de analytische coach ook gebruik maakt van het onbewuste. Door dit bewust te maken ontstaat inzicht in je drijfveren: wat maakt dat je doet wat je doet en wat weerhoudt je om te groeien.

 

» Voel je je uitgedaagd door het onbewuste en welke invloed het kan hebben op jouw gedrag en op je functioneren in het algemeen?

 

» Herken je het gevoel dat je beter zou kunnen of willen?

 

» Vraag je je af of je wel goed bezig bent of weet je niet of je wel op het goede spoor zit?

 

Neem dan contact op en laat een scan maken om meer inzicht te krijgen in je onbewuste drijfveren, je kwaliteiten, je ontwikkelde vaardigheden en je aangepaste gedrag.

 

Kijk voor meer informatie en andere gevolgde opleidingen bij werkwijze.